Werklevenbalans

Met ™Werklevenbalans op stap naar een gezonde organisatie

WerkLevenBalans is een samenwerking van drie specialisten op het gebied van psychologie, coaching, fysieke weerbaarheid en welzijn. Het traject bestaat uit diverse workshops, trainingen en persoonlijke sessies. Dankzij deze unieke samenwerking kunnen wij als enige in Noord-Holland een integrale oplossing bieden voor uw organisatie in het bevorderen van welzijn op het werk.

Werk en leven in balans
Werk heeft positieve effecten en kan worden gezien als een bron van toegevoegde waarde voor gezondheid, welvaart, en welzijn. Werk kan bijdragen aan welbevinden en welbevinden draagt bij aan een goede gezondheid. Zo geeft werk structuur aan het leven, kan het bijdragen aan de totstandkoming van sociale contacten en het gevoel van eigenwaarde verhogen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het hebben van een betaalde baan een positieve invloed heeft op de gezondheid, en kan in die zin als een gezondheidsinterventie worden gezien. Gezien de recente cijfers dat 1 op 7 mensen met werk momenteel stressklachten heeft, toont aan dat enkel het hebben van werk niet voldoende is. WerkLevenBalans biedt de oplossing.

Wat is het JD-R model en waarom is het belangrijk voor uw organisatie?
Het JD-R model is een wetenschappelijk onderzocht model dat inzicht geeft in stress en welzijn op het werk. Het geeft handvatten om medewerkers te helpen tot positieve uitkomsten te komen en negatieve uitkomsten te verminderen. Met andere woorden, door aandacht te geven aan de verschillende onderdelen kunnen we arbeidsprestaties verbeteren en gezondheidsklachten en ziekteverzuim verminderen.

Meten is weten
Binnen WerkLevenBalans wordt voorafgaand en aan het eind van het halfjaartraject een meting uitgevoerd naar gedrag(sverandering).

Bent u benieuwd hoe wij dat doen? Neem dan contact met ons op. Wij presenteren u graag onze aanpak.

Michel van Schaijk – Pranergy – www.pranergy.nl – (06) 29 22 62 38
Lies Wouters – OMG! Advies – www.omgadvies.nl – (06) 39 49 09 20
Gerda Venema – Trans4mate – www.trans4mate.nl – (06) 43 17 53 29

 

Deel dit!