Coaching

Ieder mens kent de behoefte om te veranderen, zaken anders aan te pakken, van loopbaan of bedrijfsvoering te veranderen of efficiënter te willen werken. Soms word je door je (werk)omgeving gedwongen om te veranderen, door bijvoorbeeld een reorganisatie, een fusie of economische omstandigheden.
In dat geval ben je een stuk minder gemotiveerd om te veranderen en kun je weerstand voelen. Maar ook als je zelf gekozen hebt voor een verandering, kan het in de praktijk best lastig zijn om die verandering tot stand te brengen. Dan is het belangrijk om te ontdekken wie je zelf bent. Hoe je je kunt ontwikkelen en op zoek gaat naar jouw sterke punten en doelen. Wat kan en wil jij nu echt?

Voorwaarden
Een belangrijke voorwaarden om gecoacht te worden is het zelf te willen. Ik kan als coach jouw probleem niet in één gesprek oplossen en je niet garanderen dat je na een coachingstraject bijvoorbeeld meteen een nieuwe baan hebt. Wel kan ik je garanderen dat je na een coachingstraject van minimaal drie gesprekken een andere kijk hebt op jouw situatie, nieuwe inzichten hebt gekregen en daarmee verder kunt.

Verandering
Coaching is een vorm van persoonlijke begeleiding op basis van een gelijkwaardige 1-op-1-relatie. De coachee leert en de coach ondersteunt en begeleidt dit leerproces. Binnen het coachingstraject bepalen we gezamenlijk jouw doel(en), bijvoorbeeld het vergroten van jouw zelfvertrouwen en zelfbeeld of jouw persoonlijke effectiviteit in werken en communicatie. Ook het coachen en begeleiden van groepen is mogelijk, waarbij ik met de groep op zoek ga naar gezamenlijke doelen en collectieve patronen in gedrag en denken in de groep.

Vergoeding
De kosten voor coaching worden in sommige gevallen vergoed door je werkgever, via de Arbodienst of verzekeringsmaatschappij. Neem contact met deze instanties op over de mogelijkheden.
Particulieren kunnen de kosten voor coaching, inclusief de BTW, als scholingskosten via de Belasting aftrekken. De kosten voor coaching zijn voor zelfstandig ondernemers aftrekbaar voor de belasting als bedrijfskosten.

Durf jij in jezelf, je bedrijf en je medewerkers te investeren? Bel me via (06) 43 17 53 29 of stuur een e-mail via het contactformulier voor een intakegesprek. Het gratis intakegesprek duurt een uur. Daarna bepalen we samen of we met elkaar aan het werk kunnen.

 

Deel dit!