Ja, ik wil

Liefde zaaien en geluk oogsten…

Officieel JA zeggen tegen elkaar, jullie gaan het doen. Wat een mooie kroon op de liefde, gefeliciteerd! Graag draag ik een stukje liefde bij aan jullie dag. Pluk het geluk!

Ik ben Gerda en ik ben BABS, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand. Als trouwambtenaar begeleid ik paren binnen de Gemeente Hollands Kroon, maar ook daarbuiten, bij het officiële gedeelte van het huwelijk of de partnerregistratie. Ik vind het een eer om te mogen delen in de liefde tussen mensen. Zo zaai en oogst ik steeds kleine stukjes geluk.

Ja, ik wil…

 • … jullie huwelijk of partnerregistratie vastleggen
 • … jullie liefde bezegelen
 • … jullie persoonlijke verhaal in woorden vatten
 • … jullie geluk tastbaar maken als blijvende herinnering
 • … jullie dag een gouden randje geven

Ik beloof jullie een betoverend mooi moment.

Over BABS Gerda
Mijn naam is Gerda Venema en ik ben op 13 april 1964 in Slootdorp geboren. Een groot deel van mijn leven bracht ik door in de Wieringermeer. Dat maakt van mij een echte ‘meerpeen’. Nuchter, maar met oog voor schoonheid en detail werk ik als fotograaf, coach en trainer. 

Waarom kiezen voor BABS Gerda?

Als fotograaf en coach werk ik vaak en graag met mensen. Vanuit een nuchtere basis en altijd met oog voor detail maak ik verbinding. Voor werkelijk contact en echte emotie. Ik luister en laat mensen zelf hun verhaal vertellen en veranderen waar dat nodig of gewenst is. Zo help ik hen zelf het geluk te creëren dat ik als fotograaf op beeld tastbaar maak.

De trouwceremonie is een belangrijk moment dat je hoogstwaarschijnlijk maar één keer in je leven zult beleven. Ten overstaan van familie en vrienden zeg je officieel ja tegen een leven samen. Je wilt graag dat het perfect is en precies gaat zoals jullie daarvan dromen. Vanuit mijn achtergrond en ervaring maak ik jullie ceremonie betoverend mooi. Ik noem het strooien met geluk.
Plukken wij het samen?

Persoonlijke speech én tastbare herinnering
Om een unieke speech te schrijven die jullie op het lijf is geschreven, gaan we samen in gesprek over hoe geluk er voor jullie uitziet. Ook als fotograaf maak ik verbinding en leg ik emotie vast. Ik leg jullie verhaal vast in een speech én in een persoonlijk cadeau dat jullie ontvangen na de huwelijksvoltrekking of registratie. Als blijvende herinnering en symbool van jullie geluk.

Kosten en voorwaarden
De prijs voor het aanstellen van een BABS verschilt per gemeente. Als trouwambtenaar ben ik officieel beëdigd in de gemeente Hollands Kroon. Als jullie in die gemeente trouwen of een partnerschapsregistratie sluiten, dan worden er voor mijn werk geen (extra) kosten aan jullie in rekening gebracht.
Trouwen jullie in een andere gemeente dan Hollands Kroon? Daarvoor kan het paar bij de betreffende gemeente een verzoek indienen om mij als ‘BABS-voor-1-dag’ aan te stellen. Afhankelijk van jullie wensen komen de kosten voor mijn werk als jullie trouwambtenaar (buiten de gemeente Hollands Kroon) op circa € 750,- excl. btw.  Daarbij zit inbegrepen:

 • Een of meer persoonlijke gesprekken op locatie, bij voorkeur bij jullie thuis (of online i.v.m. Coronamaatregelen)
 • Vervolggesprekken per telefoon
 • Advies over invulling en sfeer van de ceremonie
 • Het schrijven van een persoonlijke speech
 • Het eventueel benaderen van andere personen voor een bijdrage
 • De (huwelijks)ceremonie zelf
 • Een persoonlijke, blijvende herinnering krijgen jullie van mij cadeau

De kosten van een BABS komen bovenop de leges die jullie bij de gemeente betalen. En vaak berekent een gemeente ook extra kosten om een trouwambtenaar voor één dag te benoemen.
Het is handig om de aanvraag minimaal 6 weken van tevoren te regelen, maar hoe eerder hoe beter, vooral wanneer jullie kiezen voor een BABS van buiten de eigen gemeente.

Wat is daarop uw antwoord?
Het kennismakingsgesprek is vrijblijvend. Als we een klik voelen, gaan we in gesprek over jullie persoonlijke verhaal en de invulling van de ceremonie.

‘JA, IK WIL’ … meer informatie of meteen een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek.

Pluk het geluk!

Ik wens jullie alle liefde van de wereld!

 

 

 

 

 

 

Babs Gerda Venema aan het werk:

 

 

Deel dit!