Koude acquisitie bestaat niet

Afgelopen maandag (7 november 2016) verzorgde ik voor het netwerk Ondernemend Koggenland een presentatie met de titel ‘Koude acquisitie’ bestaat niet. Een prikkelende titel, die vragen oproept en uitdaagt. Acquisitie is een onderwerp dat ons als ondernemer bezighoudt. Hoe doe je dat? Welke manier van acquireren past bij jou? En waarom ben je bezig met koude acquisitie, als het ook warm kan….?

Meer dan 30 vrouwen gingen aan de slag met deze vragen en hun eigen plakfactor, missie en presentatie. De veiling was voor velen verrassend. Het blijkt een uitdaging om je eigen missie en/of de missie van je bedrijf scherp te krijgen. Dat geldt overigens niet alleen voor zelfstandige professionals maar ook voor bedrijven met medewerkers in dienst, is mijn ervaring.

Hoe mooi is het dan, dat het bestuur van zo’n netwerkorganisatie een evenement organiseert, waarbij je de kans krijgt om hier met collega ondernemers aan te werken en je bedrijf te pitchen en te profileren? Want, als je zelf weet waar je bedrijf voor staat, kan je dat ook ‘verkopen’ aan je (potentiële) klant en weten je medewerkers waar je als organisatie naar toe wilt.

Alle zakenvrouwen kregen deze avond veel stof tot nadenken en zijn enthousiast. Dank aan hen en de organisatie van Ondernemend Koggenland (o.a. Suzanne de Kraaij en Nicolet Kunst) voor dit mooie podium. Ik heb er samen met de aanwezige zakenvrouwen van genoten.

Organiseer jij een evenement en heb je iemand nodig die jouw publiek op een prikkelende een humoristische manier boeit? Neem dan gerust contact met me op via info@trans4mate.nl of (06) 43 17 53 29.

Mijn missie is ‘Mensen verbinden & verbeelden’. Wat is jouw missie?

Deel dit!