Congres TOPNH was een groot succes

Vrijdag 20 november 2015 vond het eerste congres TOP Noord-Holland plaats in het gemeentehuis van Hollands Kroon. Zo’n 150 bezoekers waren aanwezig die een, voor Noord-Hollandse begrippen, uniek programma voorgeschoteld kregen. De top kwam naar de kop.

Lies Wouters van OMG Advies en Gerda Venema van Trans4mate organiseerden het congres. Zij vonden sprekers van diverse toonaangevende bedrijven bereid om naar de kop van Noord-Holland te komen om te vertellen over ‘Toekomstgericht ondernemen’. Thema’s als soft skills for tough guys, veerkracht, het nieuwe werken, samen werken aan ambities voor de regio en de medewerker 4.0 kwamen voorbij.

Politiek, bedrijfsleven en onderwijs kwamen bij elkaar. Ybeltje Berckmoes opende het congres. Zij woont in Julianadorp en is daarmee het enige Tweede Kamerlid uit de Noordkop. Daarna volgden sprekers als Rijkwessel de Valk van Shell, Marcel Timmer van Microsoft, Anja van der Horst van de gemeente Hollands Kroon, Willem de Vries (Regius College) en de wethouders Theo Meskers, Edwin Krijns en Jelle Beemsterboer van Hollands Kroon, Den Helder en Schagen.

Leerlingen van het RSG Wiringherlant en het Regius College Schagen hebben ervaring opgedaan met de organisatie van zo’n groot congres, door te helpen bij de catering, als gastvrouw of -heer en het parkeren. Op deze manier konden de aanwezige ondernemers en werkgevers meteen kennismaken met misschien wel hun toekomstige werknemer.

Veel regionale bedrijven werkten samen met de organisatie om dit evenement tot stand te brengen. Lies Wouters en Gerda Venema kijken tevreden terug op een succesvol congres en kondigden meteen aan dat TOP Noord-Holland ook in 2016 op het programma staat.

De sponsors van TOPNH

Deel dit!